Valget i Elfenbenskysten resulterte i en krise som førte til at FN utnevnte Ouattara som vinner og sittende president Gbagbos arrestasjon. Men hva skjedde egentlig i forkant av dette? Hvordan kunne et land med fungerende demokratiske institusjoner havne i en slik krise? Var medienes fremstilling av at Gbagbo klamret seg til makten virkelig et riktig bilde av det som foregikk? Hvorfor ble det isfront mellom kandidatene og ikke dialog og nyopptelling av valgresultatene? Hva er Frankrikes rolle i konflikten? Og hvorfor oppnevnte FN en vinner når valgkommisjonen mente det var foretatt betydelig valgfusk?

I samarbeid med Den Ivorianske Alliansen i Norge (IAN) arrangerte Amnesty International (AI) Student Bergen et debattmøte med to foredragsholdere.
Tidligere stortingsrepresentant Lars Rise, som var i landet under valget og fikk se situasjonen på nært hold. Han har skrevet kronikk om krisen. Se debatten på nyemeninger.no!

Seniorforsker på CMI, Inge Amundsen, som har doktorgrad i sammenlignende Afrikastudier, og vil sammenligne krisen med andre konflikter på det afrikanske kontinent.

Representanter fra IAN vil dele sine erfaringer og fortelle om landets historie.