Foto: CMI/Cecilie Bannow
5 Feb 2020

CMI søker ny kommunikasjonsleder

Vi ser etter deg som vil være med å videreutvikle CMI som et ledende miljø for forskning og kunnskapsformidling, for global utvikling og en mer rettferdig verden. Du vil arbeide for å gjøre instituttet og det arbeidet vi gjør, synlig og tilgjengelig for en bred målgruppe.

Som vår kommunikasjonsleder vil du være tett på nyhetsbildet og bidra til at CMI er en synlig aktør i samfunnsdebatten. Sammen med et dedikert team på fire vil du veilede og utfordre våre forskere til å oppnå målrettet og god forskningskommunikasjon. Du vil videreutvikle kommunikasjonsenheten gjennom å legge til rette for gode arbeidsprosesser og støtte opp om medarbeidernes faglige utvikling. I tillegg vil du ha fokus på å videreutvikle CMIs digitale plattformer og ha redaktøransvar for egne publikasjoner.

Kommunikasjonsleder rapporterer til direktør og er en del av ledergruppen.

Vi ønsker oss en kommunikasjonsleder med minst fem års relevant erfaring og høyere utdanning innen kommunikasjon. Du evner å kombinere overordnet strategisk tenkning med en praktisk og løsningsorientert tilnærming. Ideelt sett har du erfaring fra personalledelse, men om du har egenskaper, motivasjon og potensial til å ta en slik lederrolle vil vi også gjerne høre fra deg. Du er god på å samhandle med andre, er åpen og tillitsskapende, samtidig som du er tydelig og tør å utfordre. Svært gode skriftlige kommunikasjonsferdigheter både på norsk og engelsk vil vektlegges. Engelsk er arbeidsspråket ved CMI. 

Ved CMI vil du arbeide med et viktig samfunnsoppdrag i en stolt organisasjon som jobber med noen av de viktigste utfordringene i verden. 
Stillingen lønnes etter lønnstrinn 75-80. Vi tilbyr gode pensjons- og forsikringsordninger.

Spørsmål om stillingen kan rettes til Mercuri Urval ved Gro Reinertsen, tlf: 975 59 058, eller Anders K. Norheim, tlf: 975 59 059. Søk på stillingen snarest og senest 5. februar 2020. Alle henvendelser til Mercuri Urval behandles konfidensielt, om ønskelig også overfor oppdragsgiver. Kontaktperson på CMI er Vigdis Anita Gåskjenn, tlf: 930 24 176.

Du finner også utlysningen på Finn.no.

 

Chr. Michelsens Institutt er et uavhengig forskningsinstitutt med rundt 70 medarbeidere. Vi holder til i Bergen og jobber sammen med partnere over hele verden for å oppfylle FNs bærekraftmål, og forstå viktige utviklingsutfordringer i Afrika, Asia, Midtøsten og Latin Amerika. Vårt mål er å påvirke både politikk og praksis gjennom forskningen vår. Skal vi klare dette må vi kommunisere slik at kunnskapen blir forstått og brukt. Derfor er kommunikasjon et prioritert område i vår virksomhet. I CMI-familien inngår flere sentre hvor kommunikasjon er et vesentlig element.